MacFundamentalist

Precies honderd keer schreef Jack Nouws een column in het blad MacFan. Over Apple en de Mac. Elke twee maanden een nieuw, scherp verhaal. In honderd columns tijd veranderde evenwel veel. Apple transformeerde van een niche-speler op de computermarkt tot het grootste technologiebedrijf ter wereld. De wereld ging van offline naar online. Van floppies via cd’tjes en usb-sticks naar Dropbox. Steve Jobs kwam, Steve Jobs verdween, Steve Jobs kwam terug, Steve Jobs overleed. Van een tijd waarin e-mail iets nieuws was naar een tijd waarin alles via Facebook en Twitter loopt. Ooit was een plaatje van 100 Kb downloaden al een klus, nu komt video in HD-kwaliteit streamend je huis binnen. Alles is veranderd.
Honderd columns van Jack Nouws vormen een mooi tijdsbeeld van de afgelopen 17 jaar, zeker voor de toegewijde Apple- en Mac-fanaat. Een tijdsbeeld waar Jack vaak scherp en kritisch naar kijkt. Met afstand van de waan van de dag. Een boek voor mensen die graag fan zijn – op het fundamentalistische af, wellicht – maar toch bovenal ook graag zélf blijven nadenken.
Als extra voegde Jack Nouws een aantal niet eerder gepubliceerde columns toe, alsmede columns over Apple die hij schreef voor andere media, zoals Metro.

MacFundamentalist
Jack Nouws, met de illustraties van Albo Helm
309 pagina's
Void, Rotterdam 2014
€ 3,99
Verkrijgbaar in de iBooks Store